A TaLe to ReMemBeR **ummi-aqilah.blogspot**

Dari Abu Hamzah, Anas bin Malik r.a, khadam kepada Rasulullah SAW, bersabda Nabi SAW :" Tidak beriman seseorang kamu, sehinggalah ia mencintai saudaranya sama seperti ia menyintai dirinya sendiri".

4:55 PM

at Matta fair

Posted by wany

Aktiviti kami setiap tahun.. pasti xlepas peluang ke Matta Fair.. naper yer? Jom kita tengok


 Walaupun parking jauh nun di luar PISA.. kami rela tempuhi..

 Betapa ramainya insan yang datang.. dari pintu PISA nie.. dah penuh parking.. huhh.. penat jalan nk masuk sampai dalam..

Masing2 berkerut muka menahan panas n penat bejalan dari luar pagar PISA nie..

Betapa ramainya manusia tapi berbangsa cina.. pelik juga.. org melayu tak suka p melancong ker??.. oh yer!! bayaran masuk dikenakan RM2/person..
sebenarnya kami cari pakej percutian ke Pulau redang.. memandangkan cuaca agak buruk tahun nie,, so kami cadang nak p  pulau redang awal tahun depan jer.. survey jer lar dlu nie..
tak sangka pulak jumpa adik ipar kat sini a.k.a my hubby punya adik (faiz).. dah lain rupanya, hampir tak kenal kami.. dah lama tak jumpa lak tu.. sejak kerja ngan syarikat pelancongan nie..

kebetulan pulak jumpa kat matta fair Faiz nie..

apalagi dapat lar apa yg kami ingin kan jua.. seperti tahun lepas..tahun lepas dapat penginapan swiss garden resort n spa kuantan.. tapi tak dapat pergi pun coz hotel full.. time tu.. 

penginapan percuma di Greehill Resort, Cameron Highlands.. yang disponsor oleh leisure holiday
nak dapat camne yer.. sebenarnya company nie ada kuarkan satu kad keahlian pelancongan.. jadi sesapa yg dengar penerangan tentang kad diorang.. walaupaun tak jadi ahli.. dapat lar penginapan kat hotel diorang... tu jer.. harga kad keahlian tu  Rm 13k.. sesaper yg minat.. boleh bayar by bulan.. melalui pinjaman bank.... dan banyak lar keistimewaannyer..  malas nk crite panjang2 bukan dpt komisen pun.. janji dapat free penginapan.. hehe.. pe pun thank faiz n leisure holiday yer..

gambar baucer tak snap lagi.. luper lar .. next time yer..

2 comments:

unai a.k.a puan.U said...

tak pegi pun matta fair nie.. kat ctu promote melancong saje ker?

wany said...

a'ah promote melancong ajer..

Post a Comment

CaDangan @ pendapat anda ..